top of page

Sprookjes boodschap (message) voor jong en oud

Wat is jouw sprookje?

Enter a secret dimension to discover the truth of your soul

In het woord message zit messia dat voor bevrijding staat. Ook zit er age in wat staat voor leeftijd....voor alle leeftijden. Maar ook het woord sage, een korte vertelling, sage staat voor reinigend en voor helderheid. Alle woorden bevatten trillingen en klanken, ons lichaam reageert daarop. Om de diepere betekenis hieraan te verbinden gebruik ik soms de engelse benaming qua resonantie. De boodschap die je mag ontvangen is helend voor je DNA.

Manon Moller Fotografie - Zakelijke foto Christina - nr (1).jpg
Manon Moller Fotografie - Christina - fotonr (17).jpg

Waarom een sprookje?

Vele wijsheden in sprookjes die laten lezen/voelen over wat het betekend om een mens te zijn. Sprookjes zijn gelijkenissen waarin de reis van de mens door het leven wordt uitgebeeld.

De sprookjes zijn opgeschreven door de bewuste geest maar er zitten boodschappen in waarvan de lezer al lezende bewust wordt.

De 'genezende' werking van het sprookje ligt in het feit dat de persoon zelf oplossingen vindt door wat het verhaal lijkt mede te delen over zichzelf en zijn innerlijke conflicten op dit moment in zijn leven. 

We mogen als mens onszelf als verhaal begrijpen......

Als de mens een verhaal is, en een verhaal een tekst, dan is tekstanalyse het diagnosticum

Bezig zijn met sprookjes, erover fantaseren of de beelden op verschillende manieren vorm te geven kan persoonlijke thema's verhelderen.

Een sprookje is ontstaan uit de ziel van de mensheid. Vroeger gingen de vehalenvertellers op pad en vertelden hun verhaal keer op keer. Elk verhaal ging over de reis van de mens. Een sprookje is opgebouwd uit informatie. Een vertaling van een wiskundige werkelijkheid vereenvoudigd in stapjes. En zijn richtingaanwijzers op jouw levenspad. thema's die we vaak herkennen zijn: betovering, transformatie, helpers, tegenkrachten.

De symbolen in sprookjes verschijnen meestal in de vorm van ontwikkelingsprocessen die dicht bij de mens ligt, maar wijzen er vaak ook op dat tegelijkertijd ons individuele probleem ook een collectief probleem is.

Er ligt dus heel wat wijsheid in besloten....maar ook in jou....wat mag jij je weer herinneren....

Wat mag zichtbaar worden voor jou?

Ik stem mij af op mijn Andersen sprookjesboek. Dit boek kwam al bij mij (via mijn mystieke reisbegeleider Liam) voordat ik nog de diepere betekenis besefte van juist dit boek voor mij. (Met liefde licht ik het verhaal persoonlijk toe mocht je daar interesse in hebben)

 

"Books are a uniquely portable magic"

 

Je zou kunnen zeggen dat het boek voor mij net zo werkt zoals de wilgen boom werkt voor vele mensen. De betrouwbaarste en eerlijkste boom. (een krachtplek) Een boom die aan de drempel staat tussen leven en dood. Kracht en inspiratie en mystieke heling bied. Dit doet het boek voor mij (voor jou) Ik ontvang de boodschap o.a via dit boek die ik jou tastbaar op schrift mag meegeven.

 

De boodschap schrijf ik dan ook op (post)papier zodat mijn energie dan in de overdrachts boodschap zit. 

Ik vraag je om je open te stellen om de boodschap te ontvangen, en door de ogen van jouw innerlijke kind te luisteren als je hem (voor)leest.

De boodschap werkt op een diepere laag, er zitten symbolieken in, ook kan het zijn dat ik een druppel essentiële olie aanbreng of de energetische trilling van een plant remedie. Een extra ondersteuning voor dat moment als verzachtend of grondend bijvoorbeeld.

Laat je verrassen door de magie.....het hoofd hoeft het niet te be-grijpen. Ik geef je een handrijking (in de handen zit heelheid en rijk is het verbinden met andere rijken; jouw innerlijke wijsheid). Ik ben de boodschapper voor jou op dat moment

Jij heelt jouw zelf en activeert daarmee jouw DNA (hier zit jouw eigen kosmische wijsheid)

Ieder mens heeft het DNA van sprookjes in zich.........jij mag je eigen innerlijke koninkrijk herinneren.

Voor kinderen word deze boodschap uiteraard op een speelse(re) wijze opgeschreven ....zij zullen zich op magische wijze hiermee verbinden.

De zwaan die zijn vleugels uitslaat.....er ontstaat een witte sluier over het water precies waar de zon schijnt". 

 

Lieve Liam, dankjewel voor je zielsbegeleiding vanuit de mystieke wereld. Ik hou van jou....

bottom of page