top of page

Bach bloesem remedies ondersteuning

bach.jpg

De Kracht van de held, ik zeg tegen mijzelf: Alles komt goed. Alles is goed.....

Bach bloesems als energie-helpers in je dagelijkse leven. Zo kan je groeien en loslaten wat je niet meer nodig hebt op jouw levenspad.

Vaak worden ze gebruikt bij bijvoorbeeld: hoogsensitief, boosheid, verlatingsangst, verdriet, lusteloosheid, burn-out, hormonale klachten, kortom bij diverse soorten van (emotionele) disbalans.

Een bach remedieflesje bevat de elektromagnetische lading van de plant, de trilling....de energetische code. Het is niet het bestanddeel dat ons geneest. Het is de frequentie welke dit bestanddeel in zich draagt die het lichaam (en andere lagen) eraan herinnert zichzelf te genezen. Oftewel, het zelf genezend vermogen wordt aangesproken. 

Het zijn geen medicamenten, je kan er niet verslaafd aan raken of een overdoses van nemen.

Edward bach was arts en had een praktijk in Londen. Gespecialiseerd in bacteriologie, immunologie en pathologie. Hij zocht een eenvoudige, zuivere, respectvolle en diepgaande helingwijze. De connectie met de natuur was voor hem daarin belangrijk. De grootste helende kracht bevind zich in de mens zelf. Hij ontwikkelde de bach bloesemremedies. De basisgedachte in zijn helingssysteem was:

Behandel de persoon, niet de ziekte; ....de oorzaak, niet het symptoom

Ik stem mij af en test welke remedie(s) jou zouden kunnen bijstaan. Dit zou een combinatie kunnen zijn van meerdere planten. Ik maak daarin niet contact met het middel maar met de energie, het wezen van de plant zelf. Ook wel deva genoemd (puur bewustzijn). Dat geeft de informatie en versterkt de helende toepassing van de remedie.

Bij de remedies heb ik affirmaties, tekeningen of een lied (gedicht) die ondersteunend zijn om op die manier ook zelf contact met je remedie te maken.

Vooral kinderen vinden dit vaak leuk en fijn ook kan je dit samen met je kind doen.

Ik stem met jou af hoeveel druppels je per dag kan innemen. Met een flesje doe je ongeveer 3 tot 4 weken mee. De tijdsduur van het innemen van de druppels is afhankelijk van persoon tot persoon. Het hangt er ook vanaf wat wij met de informatie van de frequentie doen....

Soms is er een langere tijd nodig als iets al heel lang in je energieveld heeft 'genesteld'. Kinderen reageren meestal erg snel op de druppels.

Ze werken op een zachte en natuurlijke wijze, ze zullen je eigen energie systeem nooit geweld aandoen.

Heb respect voor het ritme van je lichaam en het proces van heling.

Je kan een persoonlijk consult aanvragen of een consult via mail (of telefoon), in dat laatste kan het flesje worden opgehaald of worden opgestuurd.

Na de 3 of 4 weken hebben we telefonisch contact om te kijken wat de druppels voor jou hebben kunnen betekenen en of we misschien nog iets moeten aanpassen voor dat moment.

Je kan mij altijd benaderen voor vragen....

bottom of page