top of page

De Magie van sprookjes

Er was eens......

129388334_3701770209873243_2013251484080

Iedereen heeft het DNA van sprookjes in zich. Wie kent er niet de verhalen van Roodkapje en het lelijke eendje. De mooiste verhalen van Christiaan Andersen. Vroeger had ik zelfs twee lp platen met luistersprookjes. Ik zette ze regelmatig op en zat daar gewoon op de grond naast de pick-up aandachtig te luisteren. Heerlijk wegdromen in het verhaal.  En boeken met de mooiste sprookjes plaatjes. Misschien liggen jouw boeken op zolder te verstoffen of hebben ze een andere bestemming gekregen in de loop van de jaren. Misschien ben je al eens in het sprookjesbos van de efteling geweest of in Disneyland Parijs. Mijn sprookjes boeken staan nog steeds te pronken in de kast. Ik hou van sprookjes. Het was dan ook niet zo gek dat mijn oog viel op een stukje tekst uit het tijdschrift Happinezz wat ik aan het lezen was. De titel luid: Alice in Wonderland; een sprookje over hemel en aarde. Op het eerste gezicht is Alice in Wonderland een grappig verhaal, ze duikt een konijnenhol in achter een pratend konijn en komt in een andere wereld terecht. Ze drinkt een flesje leeg en wordt heel klein en bij het eten van een koekje groeit ze ineens enorm. Gewoon een sprookje of zit er meer in. Volgens de schrijver Lewis Carroll geloofde hij dat er achter onze zichtbare en meetbare wereld een geestelijke werkelijkheid schuilgaat die echter is dan onze tastbare realiteit. Deze kern is aanwezig in ons allemaal, in alle wezens. Dat zie je allemaal terug in het avontuur dat Alice beleeft....

Sprookjes zijn oeroude wijze verhalen die bewust of onbewust diepere lagen aanboren in ons mens zijn. Ze zijn universeel en tijdloos en ik denk zeker dat ze in beeldvorm vertellen over onze levensweg.

In de kern van elk sprookje ligt een waarheid die het verhaal zijn kracht geeft.

Bij welk sprookje voel jij je op dit moment aangetrokken, of bij welk personage?

Ik denk dat we allemaal wel een draak en een prinses in ons hebben zitten. Maar is de draak in diepste wezen wel niets anders dan iets dat onze liefde nodig heeft?

Over (sproojes) liefde gesproken. Op dit moment kun je de serie Once Upon a Time kijken op netflix. Het heeft 7 seizoenen en elk seizoen zo'n 22 afleveringen. Dan weet je een beetje wat je te wachten staat als je er aan begint. Het is een prachtige serie over sprookjesfiguren die door de slechte koningin vervloekt en naar onze wereld gestuurd zijn. Samen wonen ze in Storybrooke. Niemand weet beter dan dat Storybrooke hun woonplaats is maar niets is minder waar. Dat komt natuurlijk aan het licht en zo gaat het avontuur beginnen met Repelsteeltje als 1 van de hoofdspelers. Ondanks dat het een geweldige serie is kan je ook hier zeker dingen uithalen. Liefde is  krachtig en magisch en het kan zelfs je schaduwkant weer in het licht plaatsen. Magie wat in jou zelf zit, om dingen te veranderen. Maar je moet er wel zelf in geloven!! 

Misschien kan je het verleden niet uitwissen, maar je kan wel een pen pakken en je eigen sprookjesschrijver worden. Wat is jouw happy end?

Begin maar met schrijven: Er was eens.............

129168398_3701770339873230_5027664646680

Always believe in                                    Magic

bottom of page