top of page
Bruin Foto One-liner Reizen Facebook Pos

Er word zoveel geschreven over dit onderwerp, overal duikt het woord manifesteren wel op. Ik dacht steeds wat vind ik er nou eigenlijk van....moet ik mij ook meer bezig houden met... of bij mijn gevoel blijven. We manifesteren dagelijks maar wat gebeurd er nou als we hopen, manifesteren, hechten aan....? Een klein stukje vanuit mijn visie bekeken.

Om te beginnen....waar hoop jij op dit moment? Ik hoop op een nieuwe baan, ik hoop op een nieuwe relatie, ik hoop op meer geld, of ik hoop dat mijn familie....

Hopen is hechten aan... en dat is volstrekt normaal, het is een deel van het mens zijn. Het laat ons comfortabel voelen. We zijn graag in controle. Een hechting aan iets, creëren, een intensie, manifestatie, op die manier voelen, is dat we het gevoel hebben in controle te zijn, we creëren ons leven. 

Hier zit de uitdaging. Waar komt die hoop vandaan? Waar komt die intentie of manifestatie vandaan. Komt het uit angst of gebrek aan...uit onzekerheid, of vanuit het gevoel dat je controle moet hebben, niet bemind.

Meestal, bewust of onbewust, wanneer we een intentie neerzetten, manifesteren of hopen voor dingen, dan komt dat uit een diep trauma (wond). En dat is zeker niet onze schuld. We hebben vele trauma's in ons allemaal (individueel en collectief). Maar wat het doet, het houdt het trauma in stand. Een cyclus. We denken dat we iets goeds voor ons creëren om ons uit een situatie te halen maar het houdt ons juist in die cyclus. Voor dat moment voelt het goed. Je hebt een nieuwe baan, een nieuwe relatie en de dingen gaan zoals je het misschien graag wilde. Dan creëer je weer iets nieuws om zo de controle te blijven houden en te voorspellen wat er komen gaat. Kortom je creëert je realiteit.

Maar niet jouw ego, maar je hogere zelf ( je ziel of welke benaming jij eraan geeft) wil jou leiden/ gidsen. En wanneer jij je laat leiden door je hogere zelf, dan creëert je ego helemaal niets.

Je hogere zelf weet wat jij diep van binnen verlangt, wat het beste voor jou is. Het begrijpt ook dat jij misschien creëert uit een trauma, vanuit de illusie dat jij niet genoeg bent of dat je bang moet zijn voor... De illusie dat je controle moet hebben over je realiteit. Je hogere zelf weet dat je veilig bent, het kent overvloed, plezier, vrede en vrijheid onvoorwaardelijk. Het oordeelt niet. We moeten de connectie maken met ons hogere zelf ( je eigen Zijn) en dan loslaten. Je manifesteert en laat los. Zeg tegen jezelf; wat is het ergste scenario wat er kan gebeuren, zit het in het midden of wat gebeurd er als ik krijg wat ik wil. Oke ik laat los om controle erover te houden. Over de realiteit. Als je zo snel mogelijk los kan laten dat je de controle wilt houden dan kan je hogere zelf het overnemen en je verbazen. Laat die magie toe, geloof erin...geloof in jezelf. De kunst van het loslaten van de controle. Los laten van het manifesteren, hopen op...

Where intention goes energy flows, dus ja je creëert ....maar let op dat je dus niet creëert vanuit een oude wond, dat je niet goed genoeg bent of liefde van buitenaf nodig hebt. Je hogere zelf stuurt een nieuwe partner op je pad, die boven verwachting is, waar je nooit bij stil stond dat dit ook zou kunnen. Een betere scenario kan naar je toe komen als je de uitkomst maar los laat. Kan jij de uitkomst loslaten? van wat jij zo graag wil. 

ontspan je schouders, adem rustig uit en laat los....vertrouw op je hogere zelf, een deel van jou dat precies weet wat jij wil, het hoort jou want het is jou! Laat het je magie brengen in de wereld. De enigste manier is dat je loslaat. We zijn zo geprogrammeerd dat we in controle moeten zijn, moeten manifesteren om....vanuit een ego wereld en dan dezelfde cyclus te laten voortbestaan. Een tunnelvisie. Dat is wat we kunnen zien. Als je loslaat wat de uitkomst ook mag zijn in de toekomst, omdat je überhaupt niet weet hoe die uitkomst eruit gaat zien. Je hebt alleen het NU. 

Laat je hogere zelf toe om je te begeleiden, te verrassen in een betere uitkomst dan je intentie was. Het is wat we moeten oefenen, het loslaten. Dat geld ook zeker voor mijzelf. Omdat het hechten aan zo comfortabel voelt. 

Vertrouw erop dat een deel van jou meer weet dan jij op dit moment. Om je te leiden uit vaste patronen te stappen en je te gidsen naar een weg naar liefde, vrijheid en overvloed.

bottom of page