top of page

Mindfulness tussendoortje

131232325_3731070653609865_1622303876398

De wijze les van het mindfulness sprookje is dat juist in die schijnbaar onbelangrijke, onopvallende en eenvoudige huis, tuin en keuken oefeningen de werkelijke schoonheid en rijkdom van mindfulness schuilt.

Dus alledaagse mindfulness oefeningen als tussendoortjes, die je elke dag mag hebben en zo vaak als je maar wilt. Het ideale recept toch...

Wanneer je je in een stressvolle situatie bevindt, houd je dan niet in en neem meteen een gezond mindfulness tussendoortje: haal diep adem, voel je lichaam van top tot teen en neem rustig de tijd om tot een antwoord te komen. Sta je ego niet toe dat dit je bij de keel grijpt. Blijf geconcentreerd, adem bewust in en uit zodat je in het hier en nu blijft. Zo gun je jezelf de tijd om opgebouwde spanning los te laten en tot jezelf te komen.

Afwassen, de hond borstelen, aardappels schillen. Doe deze bezigheid met aandacht en geduld, zonder je te verliezen in gedachtes over andere dingen. Adem rustig, voel en kijk wat je handen aan het doen zijn. Het gaat niet om het resultaat maar om de handeling zelf. Het gaat juist om de bewustwording en om in het hier en nu te blijven. Dit geeft meer rust.

Een mindfulness oefening wat je elke dag kan oefenen.

Vaak zijn (zit) meditaties in het begin wat lastiger om dagelijks mee te oefenen, de tijd er voor te nemen. Terwijl je zit en je  je probeert te concentreren op je ademhaling, word je om de 2 seconden afgeleid door je gedachtes. Je rug begint te zeuren en de boodschappenlijstjes blijven maar voor je ogen ronddansen.....herkenbaar? Iedereen word tijdens de (zit) meditatie geconfronteerd met het ongeduld van je ego. Dit is natuurlijk ook een oefening om juist het opmerken van wat voorbij komt en de mildheid naar jezelf erin te trainen. 

Maar je kunt ook eerst beginnen met de hardwerkende Assepoester klusjes. Je kan niet zonder ze, ze zorgen ervoor dat ons persoonlijke paleis ermee op rolletjes loopt. 

bottom of page