top of page

Down the rabbit hole of non duality

148106774_3879091088807820_4614809111862

Het leven op een dieper niveau begrijpen

Als je het verhaal van Alice in wonderland wel eens gelezen of gezien hebt, dan weet je vast nog wel  dat Alice een wit konijn ziet en dat het witte konijn een nieuwschierigheid in Alice los maakt. Ze besluit het konijn te volgen. Het is het konijn dat Alice naar het hol heen leidt, en Alice besluit het konijn achterna te gaan. Ze komt in Wonderland. Alice zoekt eindeloos in Wonderland naar het witte konijn. En elke keer wanneer de dingen wanhopig lijken, verschijnt het witte konijn weer en rent Alice door.

Het witte konijn staat symbool voor de zoektocht van kennis. 

Alice realiseert zich dat de waarheid de hele tijd in haar zelf zat en uiteindelijk vindt ze de moed om terug te keren met een diepere innerlijke kennis en met de moed om te staan voor zichzelf.

Alice in Wonderland en haar zoektocht naar begrip en kennis ligt in ieder van ons. Het is het begrijpen van jezelf zonder dat het ego en alle labels er tussen zitten. Het begrijpen van wat er in jouw leven gebeurd. Door in het rabbit hole te gaan , ontdek je in die reis jezelf, zonder het masker,  zonder labels, maar met je zintuigen....wat neem jij waar in jouw Wonderland, hoe ziet het eruit. Hoe zie jij eruit. Je ontwaakt die oude wijsheid die in je zit. Wij zijn daar vaak van afgescheiden maar het is er allemaal. 

Before Alice got to Wonderland she had to fall !

Ben jij wel eens het witte konijn voor iemand geweest?

148943291_3884663728250556_3469140730811

Aansluitend op dit verhaal is dat we ons op dit moment in het Aquarius tijdperk bevinden. Ook wel eens de nieuwe tijd genoemd. Een tijd waarin de aarde en de mensen naar een hoger bewustzijn worden getild. Het is het tijdperk van liefde, compassie en saamhorigheid. Voordat dit steeds zichtbaarder gaat worden, mogen wij  steeds meer lagen van onszelf  gaan loslaten. We zitten eerst in de energie van polarisatie en dualiteit.

Polarisatie en dualiteit zijn momenteel volop zichtbaar gemanifesteerd in de wereld om ons heen. 

Hierin ligt telkens de uitnodiging om de reflectie uit de buitenwereld naar de binnenwereld te belichten. 

Welke gepolariseerde/tegengestelde krachten spelen in jouw leven en groei nog een rol.

Waar wordt je getriggerd in de buitenwereld en waar kan je polarisatie al overstijgen en neutraal in je kracht blijven staan. In je center. Beantwoord eens de volgende vragen: Hoe ervaar jij deze tijd. Heb je weinig of geen last van alle beperkende maatregelingen. Doe jij je ding. Ervaar je juist veel hinder van andere mensen, word je snel getriggerd en waarom.

Vaak zit hier een stukje innerlijk werk aan vast. We leven nu eenmaal nog in een duale realiteit en hebben daar mee te dealen. Op al die innerlijke lagen die nog resoneren op of aanhaken aan polarisatie. 

Bewustzijn is the key. Het meest belangrijke om uit te vinden wat resoneert bij jou. Ga als een 'open' en nieuwschierige Alice vragen stellen...waar ligt echt het geluk voor mij. Er is geen goed of fout, het is jouw waarheid!

Come down to the rabbit hole of non duality

bottom of page