top of page

Durf jij op je intuitie te vertrouwen

The intuitive mind is a sacred gift, the tational mind a faithful servant.

We have created a society

that honers the servant and has forgotten the gift

       Albert Einstein

131892560_3744035745646689_2249432637587

Het enige echte waardevolle, is je intuïtie , zoals Albert Einstein ook al zei. Je onderbuikgevoel, je instinct, je hart, je intuïtie. 

Een gevoel wat niet klopt, een persoon die geen fijne energie heeft, keuzes in je loopbaan. Waarom is het toch zo moeilijk om op je intuïtie te vertrouwen. Hier in de Westerse wereld zijn we vooral gewend om naar ons hoofd te luisteren en niet naar ons hart. De maatschappij is zo ingericht dat het een stuk moeilijker is om van de begane paden te treden dan wanneer je gewoon doet wat er van je verwacht wordt.

Maar waar laten we ons gevoel? Door steeds maar logische keuzes te maken of keuzes voor een ander, raken we steeds verder verwijderd van ons eigen intuïtie. 

Van kinds af aan leren we al dat we niet vies mogen worden, we moeten ons netjes gedragen, de kleren worden voor ons uitgekozen (dat deed ik trouwens bij mijn kinderen ook hoor, sommige dingen zijn gewoon leuk). En er is misschien niets mis met regels maar wel met het missen van de ruimte voor jouw innerlijke stem. 

Ons brein is zo geprogrammeerd dat het je constant wil behoeden voor gevaar en voor nare ervaringen, en doet dit o.a. door je angst te laten voelen. Je hart volgen is trouw zijn aan wat je diep van binnen weet wat waar is voor jou. De keuze tussen gevoel en verstand, tussen je hart en je hoofd, is in feite vaak een keuze tussen angst en liefde. Misschien wel een keuze tussen 'overleven' of 'leven'. En dan ben ik ook nog eens een Weegschaal die heel goed is in wikken en wegen oftewel twijfelen. Ik was de connectie met mijn innerlijke kind deels verloren, de harmonie met mijzelf en het vertrouwen in mijn eigen innerlijke kracht.  Maar het leven brengt je waar je moet zijn met jouw eigen lessen. En van die lessen leer je verder te groeien, met jouw lichaam als eigen wegwijzer. Iedereen kan weer contact maken met zijn hart door de verbinding aan te gaan. Luisteren naar jezelf, wat wil jij! Het kan je ruimte en vrijheid geven. En ja er is soms moed voor nodig want je authentieke zelf zijn in deze wereld betekend misschien ook dat je afscheid moet nemen van dingen of mensen die niet achter jouw keuzes staan. Vind de balans, de weegschaal waarin het verstand en de intuïtie vrienden zijn.                                                                                                                                   

Laad je op in de natuur, maak contact met je lichaam. Zet een positieve intentie voor jezelf en zeg deze  elke dag.  Plant het zaadje....en over een tijdje zie je de mooie vrucht ervan.

bottom of page