top of page

Are we being programmed?

172243624_4062827530434174_8148635047059

Op het moment dat wij hier op aarde  komen, krijgen wij te maken met programmeringen. Wat en hoe je moet denken, wat goed is en wat slecht. Wat we moeten voelen of juist niet moeten voelen. Programma's die ons vertellen hoe we ons zouden moeten gedragen. Als je een meisje bent dan moet je je gedragen op deze manier en als je een jongen bent dan hoort deze manier daarbij. 

We zijn geprogrammeerd om te geloven dat dingen als vrede, vrijheid, blijdschap en liefde iets is dat van buitenaf komt. Dus buiten ons zelf. Dat onze waarheden buiten ons (vermogen) liggen. 

Dit zal zeker niet voor iedereen zo zijn maar deze programma's bestaan wel op aarde. We raken eraan gewend en denken dat dit de manier is waarop de dingen gaan. Het is normaal. We zetten de tv aan en er word verteld wat we moeten kopen en denken. Niet alleen over onszelf maar ook over onze familie en de wereld om ons heen. Deze programmeringen halen ons weg uit onze eigen bewustzijn. Luisteren naar de autoriteiten en geloven en doen wat ze zeggen. Maar wat als je het intern anders voelt of dat er een stemmetje is dat tegen je zegt "het is niet logisch..." 

Het licht in ons zelf, jouw waarheid en eigen authenticiteit. Daar komen we op het moment dat je bewust bent dat de wereld bestaat uit programmeringen. En dat je bij jezelf gaat in checken. Je gaat ontdekken waar jouw behoeftes liggen, dingen doen die echt bij jou passen, ook al zegt een ander dat het egoïstisch is. Je spreekt jouw waarheid en gaat je langzaam deprogrammeren.

Daar is moed voor nodig, want we zijn niet gewend om op ons zelf te vertrouwen. Geprogrammeerd dat het niet belangrijk is om je stem te laten horen. We zijn geprogrammeerd om te doen wat iedereen zegt en te volgen. School is ook een programma. Je gaat niet tegen een leraar verkondigen dat jij een andere waarheid hebt en het niet eens bent met het geen wordt verteld. Je wilt geen buitenbeentje zijn, of de klas uitgestuurd worden. Het draait veelal niet om je eigen gedachtes maar om het volgen van het grote gros, doen wat de meesten doen om een veilig gevoel te krijgen. Deze systemen bestaan al duizenden jaren. (Zonder te oordelen over deze systemen).

Maar jouw eigen kracht en licht, jouw waarheid en liefde is wat jij bent. Dat haal je niet uit die buitenwereld. Hoe meer je groeit in dat bewustzijn hoe meer stapjes je kunt zetten uit dat systeem. Volledige connectie met jezelf is je bevrijden van de angst die continue wordt gekweekt. Je waarheid komt niet vanuit de mind maar vanuit je ziel. In je ziel is geen plek voor dualiteit, daar voelt het niet alsof je een strijd moet leveren. Gevoelens daar kunnen je ruimte en rust geven en geen angst. 

Doe je iets om er bij te horen, wat de ander graag wil zien, of is het jouw waarheid. En allebei is goed, je mag compassie hebben voor jezelf op dit soort momenten. Er komen genoeg nieuwe momenten waarop je misschien een andere keuze kan maken. 

Vraag jezelf af: Gedraag ik mij op deze manier omdat anderen dit willen of omdat ik dit zelf zo wil. En welke angst ligt daar misschien onder verscholen. Wat vertelt die angst. In de meeste gevallen draait het om jezelf niet volledig kunnen vertrouwen, je eigen gedachtes en waarheid. Want we hebben geleerd, alles komt van buitenaf. De media, social media, boeken, relatie, ouders, leraren, iedereen vertelt hoe het moet. Maar what about me?

Luisteren naar jezelf. Gun jezelf dit maar ook de ander. Niet vechtend, wijzend of kleinerend. Kijken naar de ander. En als je bepaalde stappen nog niet kunt of wilt zetten, heb daar dan compassie voor. Het gaat om het herkennen van de programmeringen. Wauw ik doe wat mij verteld word omdat ik bang ben niet geliefd te zijn. Omdat je geleerd hebt dat liefde voorwaardelijk is. 

Je verdiend het om te worden gezien zonder deze programmeringen. Onvoorwaardelijke liefde te ervaren. Iedereen verdiend het om vrij te zijn. Dat niet iemand ons verteld wat we eerst moeten doen om op dat vliegtuig te stappen en te vliegen. Dat zijn systemen die ons klein houden. Maar al duizenden jaren bestaan. Steeds weer dezelfde patronen. Chaos, oorlog, manipulatie, angst. 

Deze tijd vraagt om te observeren en te leren. Ik weet als geen ander dat dit niet eenvoudig is. Je hoeft niets te presteren. En het hoeft zeker niet perfect. Het enige wat je ziel vraagt is te onderzoeken wat jouw verlangen voor jezelf is, voor de wereld. Your way! Iedereen loopt zijn eigen pad met processen en kijkt naar de wereld vanuit zijn eigen bril. Is liefde jouw waarheid? Leef dan liefde van binnenuit. Is eenheid je waarheid? Wordt eenheid. 

De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf.

Liefs 

bottom of page